ارتودنسی ثابت

ارتودنسی ثابت در تهران و انواع روش های آن

بدون دیدگاه

ارتودنسی ثابت در تهران و انواع روش‌های آن، موضوع مورد بحث در این مقاله از سایت دکتر مرساقیان متخصص ارتودنسی خانم در خیابان شریعتی است. متأسفانه یکی از مشکلاتی بسیاری از افراد درگیر آن هستند به‌هم‌ریختگی دندان و ناهنجاری فک است. حال برای این مشکل دو روش وجود دارد که شما ارتودنسی ثابت و ارتودنسی متحرک است  و در ارتودنسی ثابت در تهران بر خلاف ارتودنسی متحرک بریس‌های ارتودنسی را نمی‌توان از دهان خارج کرد.

حال ممکن است برای برخی از افراد سوالاتی از قبیل ارتودنسی ثابت چیست؟ ارتودنسی ثابت چه هدفی دارد؟ ارتودنسی ثابت چه مزایا و معایبی دارد؟ در ادامه دکتر مرضیه مرساقیان قصد دارند به تمامی سوالات مطرح شده پاسخ دهند.

ارتودنسی ثابت چیست؟

یکی از انواع درمان‌های ارتودنسی در حوزه دندان‌های دائمی درمان ارتودنسی ثابت است. این درمان باعث حرکت‌های دندانی باثبات‌تری نسبت به روش‌های ارتودنسی متحرک می‌شود. در این درمان که یک درمان جامع است براکت‌ها بر روی سطح دندان چسبیده می‌شوند. جنس این براکت‌ها می‌تواند از جنس زیر باشند:

  • فلز
  • سرامیک
  • پلاستیک

لازم به ذکر است، دکتر مرضیه مرساقیان ارتودنسی نامرئی نیز انجام می‌دهند. جهت اطلاع از این روش می‌توانید مقاله فوق را مطالعه نماییدو

ارتودنسی ثابت چیست؟

بهترین متخصص ارتودنسی ثابت در تهران کیست؟

ارتودنسی ثابت درمان فوق‌العاده پیچیده است که انجام آن نیاز به ظرافت زیادی دارد، همچنین درمان آن طولانی‌مدت بوده به همین علت در دوره دندانپزشکی عمومی آموزش داده نمی‌شود و دندانپزشک می‌بایست در دوره تخصصی، درمان به روش ارتودنسی ثابت را آموزش ببیند به همین دلیل برای ارتودنسی ثابت می‌بایست فقط به متخصص ارتودنسی در تهران مراجعه کرد.

نحوه تشخیص جهت پیشگیری و درمان توسط دندانپزشک عمومی و در موارد پیچیده توسط متخصص ارتودنسی انجام می‌گیرد. ارتودنسی ثابت برخلاف ارتودنسی متحرک در موارد پیچیده تره استفاده می‌شود.

ارتودنسی ثابت چیست؟

هدف ارتودنسی ثابت

بسیاری از افراد از دندانپزشکان می‌پرسند که ارتودنسی ثابت چه هدفی دارد؟ در جواب این سؤال باید گفت هدف ارتودنسی ثابت شامل حرکت دندان‌ها به فضای مناسب، اصلاح شلوغی دندان‌ها و برطرف‌کردن مشکلات روابط میان فکین می‌شود.

در ارتودنسی ثابت ابتدا متخصص براکت‌ها را با وسایل مخصوص بر روی دندان می‌چسبانند سپس یک سیم از بین آنها رد می‌کنند و کش‌های بسیار نازکی که در رنگ‌بندی‌های مختلف وجود دارد را به براکت‌ها می‌اندازد.

هدف ارتودنسی ثابت

این کش‌ها می‌بایست در هر جلسه تعویض شوند لازم به ذکر است که نیازی به تعویض سیم‌ها در هر جلسه نیست و براکت‌ها نیز تا اتمام درمان درون‌دهان قرار می‌گیرند.
پزشکان به بیماران این درمان را بسیار پیشنهاد می دهند زیرا عدم درمان ناهنجاری های فک و دندان عواقب بدی را برای بیمار در پیش دارد که به شرح ذیل است:

  • سردرد و میگرن شدید
  • درد پشت شانه و گردن
  • مشکل در جویدن
  • ایجاد مشکلات گوارشی در اثر بد جویدن غذا
  • وجود مشکل در مسواک زدنعدم اعتماد به نفس
  • مشکلات TMJ
  • ایجاد مشکل در لثه
  • پوسیدگی دندان‌ها

عوارض عدم درمان ناهنجاری هایی دندانی

مراحل ارتودنسی ثابت

پروسه درمان این نوع ارتودنسی به این صورت است که:

  1. جلسه مشاوره معاینه و بررسی دندان ها: اولین مرحله جهت درمان ارتودنسی مراجعه به دندانپزشک و معاینه دندان ها توسط ارتودنسی است. در این مرحله عکس های دندان توسط پزشک بررسی شده و طرح درمانی دقیق برای بیمار برنامه ریزی میشود. در این مرحله پزشک با استفاده از عکس های OPG ریشه دندان موقعیت آنها را بررسی می کند و هزینه ارتودنسی را به بیمار اعلام می کند.
  2. پالیش دندان: ابتدا سطح دندان پالیش می‌شود که با این کار دندان تمیز می‌شود.
  3. استفاده از اسید اچ: سپس با اسید اچ سطح دندان آماده‌سازی می‌شود.
  4. چسباندن براکت‌ها: براکت‌ها با چسب‌های مخصوص (کامپوزیت مخصوص چسباندن براکت) به سطح دندان چسبانده می‌شود.
  5. ثابت‌کردن سیم توسط اورینگ‌ها: سپس سیم در داخل براکت‌ها توسط اورینگ‌ها ثابت می‌شوند و مجموع براکت‌ها، سیم و اورینگ باعث حرکت دندان‌ها می‌شود.

مراحل ارتودنسی ثابت

اجزای ارتودنسی ثابت

اجزایی که در درمان ارتودنسی ثابت بکار گرفته می‌شوند عبارت‌اند از:

  1. اورینگ: قسمتی از اجزای ارتودنسی ثابت و یک نوع از کش‌های ارتودنسی هست که جنس اورینگ‌ها از پلاستیک است. این کش‌ها جهت ثابت نگه‌داشتن سیم داخل براکت‌ها استفاده می‌شود که این کش‌ها در طی ویزیت‌های ماهیانه تعویض می‌شوند.
  2. براکت‌ها: یکی از اجزای ارتودنسی براکت‌ها هستند که روی سطح دندان قرار می‌گیرند. این براکت‌ها می‌توانند از جنس فلزی، سرامیکی یا پلاستیکی باشند که هرکدام از این براکت‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند.
  3. سیم: یکی دیگر از اجزای ارتودنسی سیم‌ها هستند که جنس آنها فلزی است. این سیم‌ها می‌توانند از قبل شکل داده باشند و یا جهت کاربرد حرکات دندانی خاص توسط متخصص ارتودنسی شکل داده شوند. مجموع براکت‌ها، سیم و اورینگ‌ها باعث حرکت‌های دندانی می‌شوند.

اجزای ارتودنسی ثابت

معایب و مشکلات ارتودنسی ثابت

ارتودنسی یکی از درمان‌های فوق‌العاده جهت اصلاح ناهنجاری‌های دندانی در این روش نیز مانند هر روش درمانی علاوه بر مزایای از معایبی نیز برخوردار است که این معایب دلیل بر بد بودن این نوع درمان نیست معایب و مشکلات ارتودنسی ثابت عبارت‌اند از:

  • از آن جایی که براکت‌های ارتودنسی همیشه بر روی دندان‌ها قرار دارند احتمال پوسیدگی دندان‌ها در ارتودنسی ثابت زیاد است، به همین خاطر به رعایت بهداشت دندان‌ها باید دقت شود.
  • بیماران ارتودنسی با مشکلاتی در خوردن و جویدن غذا در روزهای اولیه ارتودنسی مواجه هستند.
  • افرادی که دندان‌هایشان را ارتودنسی کرده‌اند ممکن است در روزهای اول در تکلم مشکل داشته باشند.
  • ممکن است براکت‌های ارتودنسی باعث درد و زخم شدن دهان شوند.
  • از دیگر مشکلات این روش طولانی بودن مدت درمان است.

معایب و مشکلات ارتودنسی ثابت

حرکت تک دندان

بسیاری از مراجعه‌کنندگان مدعی هستند که فقط یک‌دندان نامرتب داریم و چرا باید کل دندان‌هایمان مورد درمان قرار گیرند. در بسیاری از موارد، نامرتبی در ناحیه یک‌دندان به علت کمبود فضای آن دندان است. برای به‌دست‌آوردن فضای مناسب برای آن دندان نامرتب نیاز به درگیرکردن سایر دندان‌ها است. برای حرکت باثبات‌تر دندان بهتر است ارتودنسی ثابت همراه با سیم و براکت انجام شود.

حرکت تک دندن (ارتودنسی تک دندان)

نکات مهم درمان ارتودنسی ثابت

زمانی مدت زمانی که ارتودنسی باید روی دندان ها باشد برای تمامی افراد به صورت یکسان نیست و بر اساس شرایط فک و دهان متغیر است؛ اما به‌طورکلی مدت زمانی که ارتودنسی روی دندان قرار گیرد بین ۱۲ تا ۱۳ سال است.

اما گاهی اوقات ممکن است بیمار نیاز داشته باشد تا مدت‌زمان بیشتر تحت درمان قرار گیرند؛ ولی در درمان ارتودنسی می بایست به نکاتی که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم توجه شود که عبارت‌اند از:

  • جهت فعال‌کردن سیم ارتودنسی می‌بایست همکاری لازم را با پزشک داشته باشید و به‌صورت ماهیانه جهت سفت کردن ارتودنسی به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
  • پس از نصب براکت‌ها تا چند از مصرف غذاهای سفت پرهیز کنید بهداشت دهان و دندان خود توجه کنید؛ زیرا غذاها به‌راحتی لابه‌لای سیم و براکت‌های ارتودنسی نفوذ کند و باعث پوسیدگی دندان می‌شود
  • از ورزش‌هایی که درون آن ضربه وجود دارد تاحدامکان اجتناب‌کننده ولی در صورت ضرورت حتماً از محافظ دندان استفاده کنید.
  • در صورت افتادن براکت‌ها سریعاً به پزشک خود مراجعه کنید.

نکات مهم درمان ارتودنسی ثابت

هزینه ارتودنسی ثابت در تهران

هیچ‌وقت نمی‌توان قیمت ارتودنسی دندان و ارتودنسی ثابت را به‌صورت دقیق عنوان کرد یا وارد جزئیات آن شد. به این دلیل که برخلاف پروسه‌های رایج دندانپزشکی (مانند کشیدن دندان که روند و تعرفه مشخصی دارد)، ارتودنسی یک درمان کاملاً متفاوت است که نحوه درمان آن از شخصی به شخص دیگر متفاوت است. یعنی هیچ دو شخصی عیناً مشابه هم درمان نمی‌شوند؛ زیرا هرکسی میزان و نوع نامرتبی دندان‌ها یا فک‌هایش با دیگری فرق می‌کند.

بنابراین، ذکر تعرفه دقیق ارتودنسی ثابت مخصوص شما بدون معاینه حضوری ممکن نیست. شما عزیزان می‌توانید با مراجعه با صفحه قیمت ارتودنسی در تهران با قیمت تقریبی ارتودنسی در مرکز دندانپزشکی دکتر مرضیه مرساقیان آشنا شوید. همچنین با ارتودنسی اقساطی می‌توانید هزینه‌های پرداختی را به‌صورت قسطی پرداخت نمایید.

در آخر

همان‌طور که در این مقاله خواندید منظور از ارتودنسی ثابت در تهران این است که نمی‌توان دستگاه ارتودنسی را از دهان خارج کرد. درمان ارتودنسی ثابت اجزا به‌صورت نگین‌هایی بر روی دندان چسبانده و ثابت می‌شوند. طول درمان ارتودنسی ثابت به طور متوسط ۲ سال است؛ ولی بر اساس نوع ناهنجاری بیمار و شدت مشکل می‌تواند بیشتر هم بشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.